The Brighton Port Authority

The BPA släppte nyligen plattan I think we're gonna need a bigger boat. Det är Norman Cook, snubben bakom Fatboy Slim (som syns i slutet av kommande video) som styrt upp The BPA där han har det roligt med diverse etablerade artister. I He's Frank (slight return) arbetar han med Iggy Pop.

The BPA - He's Frank (Slight Return) Feat. Iggy Pop

Albumet går upp och ned och är överlag inte jättebra men har sina pärlor. Cook är en intressant musiker och han experimenterar mycket här. Ibland går det vägen men andra gånger blir det bara konstigt. Den första videon som släpptes, Toe Jam, fick stor uppmärksamhet på nätet för några månader sen och jag har lagt upp den härför ett tag sen. Skivan är definitivt värd att lyssna igenom några gånger men förutom Toe Jam och He's Frank finns inga låtar som sticker ut.



Nu lyssnar jag mest på ett album som heter Dark was the night, av massa olika artister. All vinst från skivan går till The Red Hot Organization som är en välgörenhetsorganisation som fokuserar på HIV och AIDS. Trevligt värre med sånt här, ännu trevligare är att det är riktigt bra musik. Musiker som David Byrne, Feist, Grizzly Bear, José González, Bon Iver, Spoon, Sharon Jones, The New Pornagraphers, My Morning Jacket, Antony (från Antony and the Johnsons och Hercules & Love Affair) och Iron & Wine ser till att musiken håller en hög standard. Det är totalt 30 låtar och kan köpas antingen i dubbelcd-format, tre LP eller helt enkelt ladda ner det. De låtar jag vill skina lite extra ljus över är; 'Hey, Snow White', 'Isnpiration Information', 'Knotty Pine' och 'Well-Alright'. Namnet Dark Was the Night kommer från Blind Willie Johnsons låt Dark Was the Night, Cold Was the Ground. I flertalet låtar kan man hitta referenser till Blind Willie Johnson, men det är tydligast i Kronos Quartets låt Dark Was the night (otippat). Skiten släpps 16e februari!

Prop Dylan är en svensk rappare som faktiskt är ganska bra, har inte lyssnat så mycket på honom ännu, men det växer för varje gång. Han har lagt upp sin nya, The Morning Aftersin myspace där vem som helst får tanka den helt gratis, tackar!

Dr. Hannes Modig


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0