årsskifte ger listor

Jag har aldrig gått på en musikfestival som Roskilde eller Hultsfred. Har aldrig känts som om det har varit min grej. Men jag är rädd att jag får kapitulera i år. Atmosphere kommer till Peace & Love -festivalen. Jag behöver egentligen inte bry mig om vilka fler band som kommer dit, men artistlistan hittills är riktigt stabil. Henry fuckin Rollins kommer dit också. Jag vet inte hur många gånger jag lyssnat på hans spoken word framträdanden i väntan på John Blund.
Bland de mysiga band som hittills bokats tillhör också Turbonegro, Timbuktu, Moneybrother och Slagsmålsklubben. Hela nuvarande listan:
Turbonegro, Thåström, Moneybrother, Anna Ternheim, Timbuktu, Atmosphere, The Stranglers, Henry Rollins (spoken word), Titiyo, Frida Hyvönen, Slagsmålsklubben, Sonic Syndicate, Kalle Baah, Satyricon, Perssons Pack, Witchcraft, Division of Laura Lee och Deportees. Borlänge ligger svinlångt bort, men om detta blir Atmospheres enda gig i närheten (åker hellre till Tyskland) så får man ta smällen med lång resa.

Musiktidningen Mojo publicerade nyligen en lista över 08s bästa, föga förvånande tog Fleet Foxes hem guldmedaljen. Mojo har valt att inte publicera listan på nätet, men har istället lagt ut vad olika artister och musikkännare (som man inte bryr sig om) tyckte var bra i år, även om både T-Pain och Pink prisas så är det alltid värt att kolla upp sånt här, chanserna att man hittar ett guldkorn är oftast stora, hitta skiten här.

MIn absoluta favoritsida gällande musik, Pitchfork Media, har 1a-7e december "ballot week". Det betyder att läsare får göra sina röster hörda om musik 2008 i kategorier som bästa album, bästa låt, bästa live framträdande, bästa nya artist, mest överskattade album och mest underskattade album. Listorna från förra året hittar du här. På Pitchfork kan de sina listor, ett av mitt års höjdpunkter är när de släpper sina egna officiella.

Snubblade över en video, Architechture In Helsinki - That Beep, och som låten fastnade på mig! Det tog inte lång tid innan jag kollat in bandet mer. Det är kanske inte den bästa musiken just nu, men det känns väldigt spännande. med That Beep som en ny singel hoppas jag på ett nytt album snart.

Architecture in Helsinki - That Beep from helsinkids on Vimeo.

På Filmfronten ser det lite mörkt ut just nu, det brukar komma några riktigt bra filmer såhär års, dels för jullovet dels för att fixa hype inför oscarsgalan. Men svensk bios tomte verkar inte ha med sig många hårda paket. Rocknrolla är den enda som har premiär i december som jag känner mig sugen på att se. Body of Lies med Leonardo DiCaprio och Russel Crowe kommer säkert vara en stabil film med Riddley Scott som regissör, men jag tror inte att den på något sätt blir en succé. En film som troligen kommer dra in massa pengar, är "Vi hade i alla fall tur med vädret igen". Om den är något annat är skitdålig blir jag överraskad. The day the earth stood still visas det ganska mycket reklam för just nu, men av den trailer som pumpas på tv att döma verkar den trist, en dussinfilm. The Duchess med Keira Knightley och Ralph Fiennes, verkar vara en bra historielektion och ska innehålla bra skådespel men det känns inte heller bra någonstans. Fler ok filmer är Ghost town, Australia, The Spirit, Valkyria, Yes Man, Seven Pounds och Zack and Miri Make a Porno. Jag har faktiskt sett Zack and Miri och jag får säga att den var en stor besvikelse. Inte för att den var dålig på något vis, men jag förväntade mig mer från Kevin Smith och en så bra rollista. När jag letar lite noggrannare hittar jag lite gott godis i påsen. Frozen River och The Curious Case of Benjamin Button är båda tippade kandidater till oscars. Sen kommer också The Changeling, av Clint Eastwood, och varje film av Clint får antas vara bra, med eller utan Angelina Jolie.

Dr. Hannes Modig

Sluta fred, Ligga sked

Gaby and the Guns spelar på mejeriet på onsdag. Var där eller var sär.
Gaby and the Guns - Rygg mot Rygg from Jens Almqvist on Vimeo.
 
Se också den finfina låten och videon Hemlighet långt långt ner på bloggen från detta awesome band från Lund och Malmö.
I fredags publicerade gratisblaskan City en intervju med Gaby, läs den här.
EPn spelas ofta hemma, och jag hoppas på att få höra lite mer material på onsdag då de tillsammans med Erik Hassle är förband åt Maria Espinosa.

M.I.A.s nya skivbolag ska ge ut soundtracket till nya filmen Slumdog Millionaire. Sen innan har man vetat att M.I.A. varit med en del på soundtracket, de tre låtarna Paper Planes, Paper Planes (remixed) och tillsammans med A.R. Rahman "Oh, Saya". Filmen har fått lysande kritik, och har 8,3 på IMDB. Den handlar om en fattig indier i tonåren som deltar i den indiska versionen av "who wants to be a millionaire?", men inte för att han vill vinna pengar utan för att bevisa kärleken till en vän som älskar programmet. Danny Boyle regisserar, och med filmer som Trainspotting på meritlistan kan man lita på betyget på IMDB.

Hiphop-duon Clipse nya LP Till the Casket Drops har blivit försenad och kommer inte ut denna månaden som från början var planen. Istället släpper de en mixtape, Road to Till the Casket Drops den 1a december endast på complex.com.


Vi får höra en del låtar från det kommande albumet, som nu är planerat att släppas i mars. Duon har också designat en hel del kläder med märket Play Cloths, som släpptes i fredags, den 21e. De tänker göra en turne med Play Cloths, men har bara bokat några spelningar hittills.

Fatboy Slim, egentligen Norman Cook, har ett nytt projekt, The BPA.

The BPA - Toe Jam from FunkySpaceMonkey on Vimeo.

Förkortningen betyder "The Brighton Port Authority" och Cook får hjälp av en hel del tunga artister som Dizzee Rascal, Iggy Pop, Jaimie T, David Byrne och frekvente Fatboy Slim medarbetaren Simon Thornton. Plattan får namnet I Think We're Gonna Need a Bigger Boat och släpps genom Cooks eget bolag den 3e februari. Videon ovan är så pass festlig att det gjorts en hel del spoofs, bland andra en med South Park figurer.

Har spelat ut Mirror's Edge. Det var jävligt fett, men aldeles för kort. En 7a av 10.
Launch Trailer from mirrors-edge on Vimeo.

Spelets största nackdel är tveklöst att spelet ofta verkar vara helt omöjligt. De varvar action bra med problemlösningar. Man kan se en ventilationstrumma högst upp i taket och så måste man klura ut hur man ska ta sig dit, men segern är inte vunnen bara för att man fattat hur man ska göra, man ska utföra det också, vilket kan vara galet svårt och kan kräva hur många försök som helst. Spelet har skapat sig en egen genre och har fått otroliga mängder lovord och hype, mycket för att det använder en förstapersons perspektiv, en kameravinkel som en del gånger ställer till det. sen är det också lite jobbigt med mängden material man inte kan använda, störigt att man inte kan flytta på tunnor eller använda vissa rör på väg till sitt mål. Men i sort är spelet skitbra. DICE har redan planerat två spel till med Faith som huvudperson och eventuellt fler med andra karaktärer.
Eftersom att jag förbokat spelet fick jag en svinful t-shirt på köpet också. Såklart XL. Nu när jag spelat ut både Gears of War 2 och Mirror's Edge funderar jag på att köpa Saints Row II, det är som GTA4 fast roligare och med god självdistans, inget seriöst krapp här, bara maximalt våld och kul.

Dr. Hannes Modig

With the birds I'll share

2003 kom en självbiografi om Anthony Kiedis - sångare i Red Hot Chili Peppers - som heter Scar Tissue. Boken är skitbra, och handlar om allt från hans helt galna barndom till hans lika galna vuxenliv. Nu har världens bästa tv-kanal, HBO, bestämt sig för att göra en serie om Kiedis barndom baserad på boken.

Serien som också kommer att heta Scar Tissue kommer att utspela sig under de år Kiedis bodde hos sin far i Los Angeles i runt 11 års åldern. Hans pappa som gick under namnet Spider var knarklangare åt flertalet kända rockstjärnor och bjöd in Kiedis till den scenen. Serier baserade på kändisars liv är oftast något som inte låter så bra, men HBO spottar ut mästerverk efter mästerverk och Kiedis barndom var minst sagt händelsefull så jag tror och hoppas att detta blir lyckat.

Nästa år kan det komma tre album från killarna i Outkast, Big Bois Luscious Left Foot ... Son of Chico Dusty är redan färdigt och han skall släppa det i januari eller i februari 09. Strax där efter släpper André 3000 sin soloplatta, vars namn inte är känt ännu. De ska sedan göra en Outkast-skiva och om vi har tur får vi också se den 2009.

Bon Iver släpper en ny EP i januari, den 19e i UK. Blood Banks heter den och innehåller låtarna;
Blood Bank
Beach Baby
Babys
Woods


Blueline presents Bon Iver from Chelsea on Vimeo.
Här spelar han den fantastiska låten Skinny Love
Bon Iver slog igenom förra året med plattan For Emma, Forever Ago som kom på 29e plats på Pitchfork Medias rankning av 07s 50 bästa album.

Tv-kanalen Fox i USA har gjort två bra grejer nu, de har berättat att en av de bästa serierna som finns, 24, börjar sin sjunde säsong den 11e januari med ett tvåtimmarsavsnitt, men det är inte nog, för redan kvällen efter, den 12e visas ett till tvåtimmarsavsnitt. Fantastiskt.
Det ryktas också om att de lägger till två timmar Prison Break på säsongen. Men, frukta inte, det ska vara för att ha en seriefinal! Det innebär alltså att det finns mer än goda chanser att vi äntligen slipper skiten som är känd för att ha en skitbra förstasäsong, och tre katastrofalt dåliga efter den. Good riddance!

Dr. Hannes Modig

La Blogotheque


Fleet Foxes - A Take Away Show from La Blogotheque on Vimeo.
Jag tipsar om att klicka på länken under videon där man får se den i mycket större format.

La Blogotheque är en underbar sida. Videon ovanför har de filmat med seattle-skägg-indie- (stabil genre) bandet Fleet Foxes i Paris. Först sjunger de a capella-låten Sun Giant i en park och sen spelar de Blue Ridge Mountains i en tom del av Le Grand Palais. Det var idag jag hittade Le Blogotheque och jag måste säga att det är en fantastisk sida, framförallt "The Take-Away Shows" som har massvis med fina klipp, bland andra några nya med Lykke Li i San Fransisco. Även om sidan är fransk så finns det oftast möjlighet att läsa artiklarna på engelska. Trevligt är också att de laddar upp videos på Daily Motion eller Vimeo som har mycket bra kvalitet jämfört med YouTube.
Fleet Foxes är också ett band som är värt att kolla in. De har släppt det självtitulerade albumet, Fleet Foxes, men det är EPn Sun Giant innehållande fem otroligt bra låtar som är min favorit.



Radiohead "House of Cards" from Justin Glorieux on Vimeo.

Denna videon är riktigt fet. De har inte använt någon form av videokamera utan kört på en sorts ljudkamera istället om jag har förstått det rätt. Sen är det absolut inget fel på låten House of Cards av Radiohead från In Rainbows. Det bästa men In Rainbows är faktiskt inte att det är skitbra musik, utan att Radiohead la upp den på sin hemsida och ställde frågan; Vad är musik värd? De tyckte att fansen skulle bestämma det sjävla och man fick betala vad man ville för dubbelalbumet, det betyder också att man kunde ladda ner det gratis om man så ville. Även om flera band gjort liknande saker innan är Radiohead det första riktigt stora. Det skapade en stor debatt och fler musiker har följt i deras fotspår. Plattan är nu ett år gammal men debatten om fildelning och hur man värderar musik är fortfarande aktuell.

Dr. Hannes Modig

Murs, DJ Muggs & Planet Asia och Atmosphere

Under de senaste månaderna har det släppts ett par riktigt stabila hip hop album. Artisten Murs från Kalefornien släppte i slutet av september sitt första soloalbum i samarbete med ett större skivbolag, vid namn Murs For President. Variationen på skivan är stor, från Think you know me, där produktionen låter tämligen Dr. Dre-inspirerad, till gospel med Snoop Dogg på Time is now, till poprockig gitarr på A part of me. Texterna varierar också och går från politik till kärleksbekymmer. Har man inget problem med avsaknaden av en röd tråd så kan säkerligen skivan, i alla fall ett antal av låtarna, falla i smaken. Främst låtarna Lookin' fly, Can it be, Everything, Road is my religion, Me and this jawn och A part of me skulle jag lyfta fram. Everything har dock varit en stor guilty pleasure sen jag upptäckte att James Blunt är samplad på den..

Murs-Can it be

En annan bra skiva som också den släpptes i september är Pain Language av DJ Muggs och Planet Asia. Planet Asia är en kille från undergroundscenen i Kalifornien och DJ Muggs är producenten från Cypress Hill. Det som ger det till ett sånt bra album är att DJ Muggs erbjuder riktigt trevliga beats genom hela skivan med inslag av bland annat originella trumkomp, elgitarr och tempofyllda trumpeter. Sleeper cell, That's what it is, Lions in the forrest, Death frees every soul och Shadows of hell är de låtar jag skulle lyfta fram lite extra från en skiva som, med ett par undantag, enbart innehåller bra musik.

DJ Muggs & Planet Asia-Lions in the forrest (själva låten varar enbart ungefär mellan 2:00 och 4:20..de tog kanske i lite mycket när de gjorde videon men låten är fortfarande riktigt sweet).
DJ Muggs gjorde också ett album i fjol med och GZA, en av orginalmedlemmarna av Wu-Tang Clan. Detta albumet, vid namn Grandmaster, kan också rekommenderas stark. Det innehåller några riktiga hits, så som Unstoppable Threats och Queen's gambit. GZA gör även ett framträdande på Pain Language i låten Triple Threat.

Tidigare i år släppte även duon Atmosphere albumet When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold, vilket är en helt fantastisk platta. Bra och känslosamma texter som ofta perfekt reflekteras i skivans beats. Detta samspel gör sig, i min mening, allra bäst på låten Painting, och andra kanonlåtar finns det gott om. Man kan till och med få höra Tom Waits beatboxa på en annan delikat låt som (fyndigt nog?) heter The waitress.

I övrigt måste jag bara kommentera att South Park-avsnittet från förra veckan kan va varit något av det mest imponernade jag skådat i tv-serieväg. South Park tar ofta upp aktuella händelser i handlingen, detta eftersom avsnitten oftast bara görs på en vecka. Men de överträffade sig själva när de hade med animerade sekvenser av Obama segertal samt McCains nederlagstal, när avsnittet sändes mindre än ett dygn efter att dessa ägt rum. Handlingen byggde vidare på detta och avsnittet blev en parodi på såväl hypen kring valet som coola filmer om tjuvligor. I normala fall kan man se avsnitten på seriens hemsida men för ögonblicket verkar det finnas något rättihetsstrul med Skandinavien. Förhoppningsvis rättar det hela till sig snart annars vet jag inte vad man ska ta sig till.

Farbror Pålsson


Gore, idioti och ytterst tveksam hiphop

I fredags tog min längtan slut. Gears of War 2 släpptes. Jag spelade ut det igårkväll, fy fan vad bra det var, har tänkt mig börja spela om det idag. En stor del av det första spelets framgång berodde på att det var som ett knytnävsslag i magen, nu har Gears tappat överraskningen och spelet är på de flesta vis sig likt. Monstren är större, grafiken är bättre, mer våld och gore och annorlunda miljöer. Epics motto under utvecklingen av spelet har hela tiden varit " bigger, better and more badass" och de har verkligen lyckats.

Gears of War 2 Launch trailer from Kribel PT on Vimeo.

Jag har inte hunnit testa multiplayerläget ännu, lite krux med mitt internet, men det sägs att onlineläget är det bästa med hela spelet, så jag har mycket att se fram emot.
Den lilla negativa kritik som finns är att den sista bossen i spelet är en sjuk besvikelse, känns inte ens som en boss, men helt plötsligt slutar spelet efter ett filmklipp. Sen har jag ännu inte vant mig vid att skikta med xbox-kontrollen, har aldrig spelat ett shooter på konsoll innan och det märks.
Om man kollar genom hela credits, som jag av okänt skäl gjorde spelas det upp ett ljudklipp som verkligen bjuder in till ett tredje spel i serien. Jag håller tummarna.

En av mina farorit-MCs, Lupe Fiasco, har avslöjat att hans kommande skiva, LupE.N.D ska bli hans sista.

Trist säger jag, men vet inte vad jag ska tycka när det visar sig att det ska bli tre CDs. LupE.N.D kommer innehålla de tre skivorna Everywhere, Nowhere och Down Here. Samtidigt som jag älskar hans debutalbum Food & Liquor från 2006, och The Cool från 2007 var bitvis bra, räds jag nu att han tagit en för stor tugga. Men 3 skivor Lupe? Det kommer ju bli fantastiskt! Eller? Ja, jag är förvirrad helt enkelt.

IPRED är det dummaste lagförslaget på ett bra tag. Detta har på inget sätt att göra med mina åsikter om fildelning, men idén att man ska ge privatföretag denna makt som med största sannolikhet kommer att missbrukas kan jag inte förstå. Polisen ska vara polis, ingen annan. Jag hoppas verkligen att vi slipper nån jävla privatpolis styrd av filmbolag i Amerika. Absurt. Stoppa IPRED nu! Gör din röst hörd. I den här bloggen är det inte riktigt tänkt att man ska ta upp sånt här, men idioti av denna nivå kan jag inte strunta i.

Kanye Wests kommande platta har blivit försenad, först den 24e november kommer 808s and Heartbreak.

LOVE LOCKDOWN from kwest on Vimeo.
Precis som i Love Lockdown ska West fortsätta med Auto-Tune ganska mycket, så det kommer säkert vara skitdåligt. Den enda låt som hittills rapporterats vara lyssningsbar är Coldest Winter som handlar om hans döda mor. West säger att plattan ska handla om emotionell nakenhet och friheten att göra vad man vill, han sa även att Auto-Tune är det roligaste som finns och att han kommer att släppa ett nytt album i juni, får hoppas att det blir någonting att ha.

Dr. Hannes Modig

Shoutout från Canada!

Just nu är "The Couchathon" igång, fantastiskt kul är det. Speciellt trevligt blir det när de tackar mig för att fixa internationella tittare!

In other news, lyssna inteSquarepushers nya, Just a Souvenir, som mest låter som en chimpans på krack har gått lös på ett mixerbord med en bas. Hans tidigare grejer har i alla fall varit lite spännande, men detta är bara krapp.


Spacious Thoughts

N.A.S.A. (North America South America) har släppt den första låten från deras kommande och efterlängtade album, Spacious Thoghts heter låten och Tom Waits och Kool Keith är med. Plattan, The Spirit of Apollo ska släppas den 17e februari.
 Thanks Rony39s Photobooth!
N.A.S.A. Består av duon Squeak E. Clean (aka DJ/producent/låtskrivare Sam Spiegel, bror till världens bästa musikvideo-regissör; Spike Jonze) och DJ Zegon (aka DJ/producent/proffs-skejtare Ze Gonzales). Dessa två gör beatsen och bjuder sen in tungt etablerade musiker som kör vocals. På listan av gästande står utöver Kool Keith och Tom Waits bland andra; CSS' Lovefoxxx, Spank Rock, John Frusciante, M.I.A., Fatlip and Slim Kid Tre från the Pharcyde, Lykke Li, Kanye West, E-40, Tom Byrne, Chali 2na, Ghosface Killah, George Clinton, Method Man, The Yeah Yeah Yeahs, Chuck D, Amanda Blank, och The Cool Kids.

The Spirit of Apollo:
01 Intro
02 The People Tree [ft. David Byrne, Chali 2na, Gift of Gab & Z-Trip]
03 Money [ft. David Byrne, Chuck D, Ras Congo, Seu Jorge & Z-Trip]
04 NASA Music [ft. Method Man, E-40 & DJ Swamp]
05 Way Down [ft. RZA, Barbie Hatch & John Frusciante]
06 Hip Hop [ft. KRS-One, Fatlip & Slim Kid Tre]
07 Four Rooms, Earth View
08 Strange Enough [ft. Karen O, Ol' Dirty Bastard & Fatlip]
09 Spacious Thoughts [ft. Tom Waits & Kool Keith]
10 Gifted [ft. Kanye West and Lykke Li]
11 A Volta [ft. Sizzla, Amanda Blank & Lovefoxxx]
12 There's a Party [ft. George Clinton & Chali 2na]
13 Whachadoin? [ft. Spank Rock, M.I.A., Santogold & Nick Zinner]
14 O Pato [ft. Kool Kojak & DJ Bãboa]
15 Samba Soul [ft. Del Tha Funkee Homosapien & DJ Qbert]
16 The Mayor [ft. The Cool Kids, Ghostface Killah, DJ AM & Scarface]
17 N.A.S.A. Anthem

På torsdag ska jag inte göra någonting, bara sitta i soffan hela dagen och kolla på "The Couchathon", där de stänger in fyra komiker i ett rum med en soffa och gör taskiga saker mot dem. Ju mer pengar de samlar in till välgörenhet ju längre tvingas de fyra stackarna sitta i den jävla soffan, det hela kan teoretiskt hålla på i en evighet. Och nej, de får absolut inte sova. Kalaset kan ses via stream på couchathon.com.

Imorgon, 5/11 spelar Matilda Berggren på Blekingska, kom dit vid 20-snåret. Läs hennes blogg här.

Dr. Hannes Modig

That's my Bush och The Office spinoff

Imorgon är det alltså val i USA. Det innebär bland annat att personen ska väljas som ska leda landet genom dess största finansiella kris på 80 år men det innebär framför allt att det var åtta år sedan en av de skönaste tv-serierna jag sett började produceras. Trey Parker och Matt Stone männen bakom South Park bestämde sig inför detta val att de skulle göra en tv-serie om segraren oavsett vem det blev. De var i princip helt säkra på att Al Gore skulle vinna valet och var i farten med att påbörja arbetet på en tv-serie vid namn "Everybody Loves Al". Nu blev valutgången en annan och produktionen av "That's My Bush" påbörjades istället. 8 avsnitt sändes sedan las serin ner på grund av ekonomiska bekymmer.
När snubbarna som gjort South Park och även senare Team America gör en serie som utspelar sig i Vita huset kan man ju vänta sig en stor dos politisk satir. Detta är dock inte fallet utan snarare än att göra narr av presideten är serien en parodi på 80-talsserier. Det levereras skönt medvetet överspel från samtliga skådespelare och dialogen är genomtänkt onaturlig. De vanliga karaktärerna från denna tids serier återfinns, bland annat en granne som bara kommer över till Vita huset för att ta en öl och dra ordvitsar. Sköna scenarion duggar tätt som när George Bush misstar ett par tabletter ecstasy för huvudverkstabletter och vet att de kommer sätta in innan han ska gå ut i direktsänd tv ett par timmar senare.  Jag är medveten om att många som sett serien inte håller med mig när jag höjer den mot skyarna men jag rekommenderar ändå dessa åtta kvalitativa avsnitt.

Vill man åt politisk satir så finns det gott om material på Saturday Night Live's hemsida på NBC. Då bland annat Tina Feys fantastiska imitationer av Sarah Palin.

På tal om Tina Fey så är det ju skönt att 30 rock är tillbaka och det verkar hålla samma höga klass som alltid. En annan serie som också finns att se på fredagar är The Office. Denna serie haltade något under den fjärde säsongen och viss oro rådde för att den nu skulle dala i kvalite. Dessa farhågor visade sig dock helt felaktiga och serien har kommit tillbaka stabilare än på mycket länge. Hittills har vi bjudits på fem avsnitt av den nya säsongen och alla har varit till mycket stor belåtenhet.
En spinoff till denna serie planeras också ha premiär i vår, det verkar som att det ska vara samma upplägg fast på ny ort med nya karaktärer. Detta låter kanske vid första anblicken inte så lockande men kollar man på rollistan blir det hela lite mer spännande. Amy Poehler (mer känd som Tina Feys parhäst från SNL och för exempelvis rollen i Blades of Glory från förra året) och Aziz Ansari (mer känd som den rasistiske fruktodlaren från ett avsnitt av Flight of the Conchords) är båda involverade i projektet. Så än ska man inte ge upp hoppet.

Farbror Pålsson

Rockafeller Skank

Igår hade Guy Ritchies senaste film, RocknRolla USA-premiär. Av det lilla jag sett av filmen hittills verkar den vara i stil med Ritchies framgångsrika filmer Lock Stock and Two Smoking Barrels och Snatch, vilket bara är positivt. Ritchie har en talang för att följa diverse människor i en plot och sedan väva ihop deras öden på ett blodigt, snyggt och komiskt vis.

Trailer RocknRolla de Guy Ritchie
Uploaded by FilmGeek-TV

Filmen är minst sagt stjärnspäckad med bland andra Gerard Butler (känd från 300), Thandie Newton och Jeremy Piven i rollerna. Tyvärr är inte Jason Statham med, som medverkat i alla andra av Ritchies framgångsrika filmer. Det verkar inte som någon annan av hans gamla favoritskådisar får vara med heller, men han ger musikern Ludacris en chans, en möjlig flopp. Ritchie har tidigare tagit in hiphopare, i Revolver gav han André 3000 Benjamin en viktig biroll och han gjorde den galant.
Ritchie kvalar enkelt in på min lista av top 10 filmmakare, då han alltid lyckas göra smarta filmer som man kan se om hur många gånger som helst. Sen får man hoppas att Ritchie fortsätter göra genialiska filmer nu när han slipper fanskapet vid namn Lucifer ehrm Madonna.

På tal om Jason Statham så görs nu en uppföjare till den finfina filmen Crank. Den nya kommer att heta Crank 2: High Voltage och kommer att ha en liknande handling. Denna gång beger sig lönnmördaren Chev Chelios (Statham) på jakt genom LA efter en kinesisk maffioso som stulit hans hjärta och ersatt det med ett batteridrivet som kräver elstötar lite då och då för att fortsätta pumpa. Vi återser hans kumpaner från förra filmen, Amy Smart som flickvännen, Efren Ramirez (Pedro) som polaren och så har de slängt in de vackra Bai Ling och Holly Webber. Kul är också att barnskådisen Corey Haim har lyckats landa en roll. Det är oklart när filmen kommer att utspela sig jämfört med originalfilmen, vilket borde skapa en del problem med tanke på dess slut.

Min kära mor klagar ofta på mig för att jag kan köpa hur många t-shirts som helst, nu ska jag köpa två till från en awesome sida; Design by Humans. Det som gör att sidan sticker ut, mer än att det finns massor av snygga tees, är att det är random människor som gör designs, sen får medlemmar på sidan - dvs vem som helst - rösta på vilken design som ska gå till tryck. Jag gick ihop med en vän och vi köpte två tröjor var, vilket gör att priset går över $70-gränsen och frakten blir gratis, något som är trevligt då de skeppas från Amerikat.

Tankade igår demot från Mirror's Edge, som jag bokat, till Xbox 360. Demot var kort och man fick inte se nått mer än vad som visats på trailers, men jag hann ändå få lite känsla av hur spelet kommer att vara. Det var väldigt svårt, men kommer nog bli mycket lättare när man vant sig vid kontrollen. Mirror's Edge har redan vunnit en hel del priser och är helt galet hypat, speciellt mycket här i Sverige då det är det svenska DICE, eller Digital Illusions som det också kan kallas som gjort spelet. Spelet sägs vara banbrytande och ska komma att revolutionera FPS-spel. Jag längtar till den 13/11 då det släpps.

I Malmö har en ny butik öppnat, Dope heter den och är totalt i min smak. Förutom att deras kläder är fraptastic så är även personalen skittrevlig, vilket gör det så mycket roligare att handla där. De köper in en fin mix av märken, från svenska WESC och Skank (som har fokus på ekologisk produktion) till japanska RockSmith. När jag var där hade de inte fått in allt som de beställt, så det kan fortfarande vara lite tomt, men gå dit ändå! Dope ligger bredvid skatebutiken Top12 på Föreningsgatan.

Dr. Hannes Modig

RSS 2.0