Oscars, dagen efter

Det var totalt sett en jävligt bra gala. Jag har aldrig gillat Hugh Jackman, och trott att han skulle vara kass som värd. Men fan vad skönt det kan vara att ha fel ibland. Jackmans inledningsnummer var legendariskt. Galan var skitbra, mycket bättre än förra året. personliga tal till de nominerade skådespelarna från gamla vinnare, överlag bra presentatörer. Men sen var det Efron... Vi började direkt oroa oss när Zac Efron och Vanessa Hudgens syntes på röda mattan, "äh fy fan!" var en återkommande fras. Skandalen var ett faktum när Efron och Hudgens fick vara med i ett musikalnummer tillsammans med Beyonce, Jackman, Amanda Seyfried och Dominic Cooper. Jusfan, Zac fuckin Efron fick hjälpa till att dela ut ett pris också. Gissa vem som också fick vara med? Självklart världens osexigaste kvinna, Sarah Jessica Parker som hade en fruktasvärd pushupklänning, inte nog med att de skulle filma henne överallt på röda mattan utan visst skulle hon dela ut ett pris också. Men sen var det stundtals helt otroligt bra. Tina Fey och Steve Martin presenterade bästa manus på ett helt fantastiskt sätt. Till stor del var det rätt vinnare, men i slutet av galan, när de utropade Sean Penn som segrare i kategorin bästa manliga huvudroll istället för Mickey Rourke blev jag jävligt ledsen. Jag orkade inte ens bli arg, det var bara skit att han inte fick statyetten, galans skräll.

Vinnarna i de största kategorierna:

Bästa Film - Slumdog Millionaire

Bästa Manliga Huvudroll - Sean Penn

Bästa Kvinnliga Huvudroll - Kate Winslet

Bästa Manliga Biroll - Heath Ledger

Bästa Kvinliga Biroll - Penelope Cruz

Bästa Manus Efter Förlaga - Slumdog Millionaire

Bästa Manus - Milk

Bästa Regi
- Danny Boyle för Slumdog Millionaire

Galan slutade i ångestens tecken. Miley Cyrus hade synts rätt mycket på röda mattan innan och det fanns därför goda skäl att tro att hon skulle ha något att göra på galan. Vi vred oss alla i pinad förväntan men vi slapp iallafall henne, pheew.

Här är den underbara inledningen av Hugh Jackman, kan vara lite seg i början, men kolla in den, skitbra verkligen. Man får inte stående ovationer för vad som helst.


Dr. Hannes Modig

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0